Gaby ten Noever de Brauw – 2022/2023 – Wetenschappelijke stage – New York
Tijdens mijn wachttijd had ik het genoegen om te werken als operatieassistent bij Medische Kliniek Velsen, waar ik een assisterende rol had bij onder andere geslachtsaanpassende- en knie- en heupoperaties. Door deze ervaring groeide mijn interesse in de, vooral orthopedische, chirurgie enorm. Ik wil me graag verder ontwikkelen in dit vakgebied en zodoende heeft één arts in het bijzonder mij voorgedragen voor een wetenschappelijke stage in Hospital for Special Surgery te New York. In augustus 2022 vertrok ik voor 7 maanden naar New York om wetenschappelijk onderzoek te doen, gericht op de knie-operaties.
Mijn aankomst in New York was heel makkelijk. Mijn stage zou pas in september beginnen en ik had het geluk dat een clubgenoot met mij meevloog. Samen hebben we de stad ontdekt en alleen maar leuke dingen gedaan. Toen zij vertrok moest ik even schakelen, omdat ik opeens alleen was. Dit duurde niet heel lang want ik kwam al vrij snel in contact met een groep Nederlandse meiden waarmee ik gedurende mijn stageperiode veel tijd heb doorgebracht.
De eerste dag van mijn stage werd ik opgehaald door een Nederlandse jongen, die in New York was voor zijn promotieonderzoek. Hij heeft mij samen met de arts die deze onderzoekslijn in New York heeft opgezet, gedurende de zes maanden van mijn onderzoek begeleid. Ik startte met het verzamelen van gegevens en data voor mijn eigen project: een onderzoek naar beenlengteverschil na eenzijdige knieprotheses. Tegen mijn verwachtingen in bleek ik wetenschappelijk onderzoek heel leuk te vinden. Ik merkte wel dat ik nog veel moest leren, maar ik kreeg goede begeleiding waardoor ik alles redelijk snel oppakte. Wekelijks hadden we meetings met zijn drieën en ik kon op een hele laagdrempelige wijze mijn vragen stellen. Ik denk een van de voornaamste redenen dat ik in korte tijd zoveel heb kunnen leren.
Na het verzamelen van de data startte ik met het schrijven van het manuscript. Dit was een totaal andere ervaring dan het verzamelen van gegevens en data. Rond die tijd werd er ook een studie van mijn begeleider geaccepteerd voor een congres in Atlantic City en hij regelde dat ik met hem mee mocht. Dit was mijn eerste congres en ontzettend leerzaam.
Halverwege mijn reis moest ik wegens omstandigheden een weekje terug naar Nederland. Dit voelde destijds als een kleine tegenslag, omdat dit niet op de planning stond, maar bij terugkomst ging alles in een stroomversnelling. Er liepen veel projecten en ik kreeg de vraag of ik geïnteresseerd was om mijn stage om te zetten in een promotietraject, iets wat pas over jaren op de planning stond. Na overleg met de universiteit en gesprekken met mijn begeleiders, heb ik de kans met beide handen aangegrepen en besloten om naast mijn co-schappen tevens te werken aan mijn promotieonderzoek.
De laatste weken gingen heel snel. We hebben projecten afgerond en nieuwe projecten opgezet, zodat ik deze in Nederland kan afmaken. Mijn reis eindigde met een congres in Las Vegas, waar niet alleen mijn begeleider was, maar ook twee artsen waarmee ik in Nederland heb gewerkt. Dit was een hele unieke ervaring
Dit alles was mogelijk dankzij de financiële steun van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. en het Mevrouw Minderhoud Fonds. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kans en het heeft mij niet alleen de mogelijkheid gegeven om veel te leren en mijn wetenschappelijke stage in het buitenland te doen, maar ook de kans gegeven om straks te promoveren naast mijn co-schappen. Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan mijn reis die zeker een grote bijdrage zal leveren aan mijn toekomstige carrière.